
Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς αποτίει φόρο τιμής στον Ήρωα του Κυπριακού Αγώνα, τον αθάνατο Γρηγόριο Αυξεντίου, ο οποίος έπεσε ηρωικά στις 3 Μαρτίου 1957 στη μάχη του Μαχαιρά, υπερασπιζόμενος με αυταπάρνηση την ελευθερία της Κύπρου μας.
Ο Γρηγόριος Αυξεντίου, Υπαρχηγός της ΕΟΚΑ, δεν παραδόθηκε ποτέ στον κατακτητή. Με το όπλο στο χέρι, πολέμησε μέχρι τέλους, περιτριγυρισμένος από πολυάριθμο απόσπασμα Βρετανών στρατιωτών, δείχνοντας στον κόσμο τι σημαίνει ελληνική ψυχή και τιμή. Προτίμησε να θυσιαστεί μέσα στις φλόγες παρά να γονατίσει, γράφοντας με το αίμα του μια από τις ενδοξότερες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.
Η θυσία του Αυξεντίου αποτελεί αιώνιο φάρο ανδρείας και πατριωτισμού. Το παράδειγμά του εμπνέει και καθοδηγεί τις νεότερες γενιές στον δρόμο της αρετής, του αγώνα και της προσήλωσης στα εθνικά μας ιδανικά. Το Έθνος τον κατατάσσει μεταξύ των αθανάτων, και η φωτιά της θυσίας του στον Μαχαιρά θα παραμένει άσβεστη, φλογίζοντας για πάντα τις καρδιές των Ελλήνων.
ΑΘΑΝΑΤΟΣ!
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων