Πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια, ανάμεσα στα μεγάλα λόγια και στην ζωή και η ειλικρίνεια μετριέται με τις πράξεις!
Διαφορετικά τι να τον κάνεις τον αρμόδιο και υπεύθυνο δάσκαλο, που από καθ’ έδρας μαγεύει το ακροατήριο, αλλά όταν ψωνίζει στη λαϊκή αγορά, απαιτεί ζύγι και στο σέλινο.
«Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις, είπε ο Μέγας Αλέξανδρος στον Αριστοτέλη. Φράση που χρησιμοποιούμε για κάποιον που συμβουλεύει τους άλλους να κάνουν κάτι και ο ίδιος κάνει το αντίθετο.
Τα διπλά βιβλία δεν κρύβονται μόνο στα συρτάρια των γραφείων, αλλά πολύ περισσότερο μέσα στις συμπεριφορές. Για τον λόγο αυτό, οι μπασμένοι στο νόημα, παίρνουν τα μέτρα τους. Αντί «να έρθεις να κουβεντιάσουμε», σου λένε «να έρθεις να λογαριαστούμε».
Να μετρηθούμε δηλαδή στα λόγια και τις πράξεις!
Είναι να κλαίς και να γελάς, με τους αρμόδιους επιτήδειους, που έχουν τσακωθεί με την αλήθεια και όμως κουνάνε το δάχτυλο και δίνουν συμβουλές!
Είναι επίσης δεδομένο, ότι για να είναι καθαρές οι κουβέντες, πρέπει να είναι καθαρές και ανάλογες οι πράξεις!
Η αδιαφάνεια και η μεθόδευση των εξελίξεων δημιουργούν πάντα ανησυχία και έντονο προβληματισμό!!!
Η εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο των ΕΔ, το τελευταίο χρονικό διάστημα, οξύνεται περαιτέρω με τα θέματα των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, τα οποία αναδύονται στην επικαιρότητα.
Βασικά συστατικά του Δημοκρατικού πολιτεύματος είναι:
- Η δυνατότητα να εκφράζεται η λαϊκή Βούληση.
- Η αποκέντρωση των εξουσιών.
- Το Κράτος Δικαίου.
Οι ανά τακτά χρονικά διαστήματα εκλογικές αναμετρήσεις, στον βαθμό που αλλάζουν τα πρόσωπα που έχουν εξουσίες, επιβεβαιώνουν την έκφραση της λαϊκής Βούλησης.
Η ύπαρξη και λειτουργία του Συντάγματος, της Δικαιοσύνης, του Κοινοβουλίου, της Ανεξάρτητης Κεντρικής Τράπεζας και των Ανεξάρτητων Αρχών, θέτει περιορισμούς στην εξουσία της κάθε κυβέρνησης και του κάθε πρωθυπουργού. Στην Δημοκρατία κανένας δε διαθέτει απόλυτη εξουσία και ο πλέον ταπεινός οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά και βιολογικά, έχει απαράβατα δικαιώματα!!!
Κράτος δικαίου σημαίνει πως σε μια Δημοκρατία, ο νόμος βρίσκεται πάνω από τον εκάστοτε, πρωθυπουργό ή πρόεδρο, την εκάστοτε Κυβέρνηση, τους Υπουργούς και τον κάθε ισχυρό οικονομικό παράγοντα!!!
Η «του ενός ανδρός αρχή», ίσχυε την εποχή του Βασιλιά Λουδοβίκου ΙΔ, μέχρι το 1715, στο Βασίλειο της Γαλλίας. Δεν είναι δυνατόν να εφαρμόζεται στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία της Ελλάδος, εν έτει 2024!